Bovenaan in Google in 5 stappen

dooradmin

Bovenaan in Google in 5 stappen

Heb jij geen tijd om vaak te bloggen, maar wil je toch elke maand duizenden bezoekers naar je site? Het klinkt misschien onwerkelijk, maar toch kan het echt. Want als je een paar blogs maakt die hoog scoren in Google, kun je dag in dag uit, bezoekers trekken zonder dat je er nog omkijken naar hebt. Zou jij dat ook wel willen? Dan kan in enkele stappen.

Stap 1: Bestandsnaam van afbeeldingen

Je hebt net een fantastische foto van een appeltaart genomen met je iPhone en deze wil je graag gaan gebruiken in jouw artikel. Afbeeldingen die je direct van je camera of iPhone haalt, heten vaak iets als IMG1234.jpg. Zie jij het woord appeltaart daarin terugkomen? Wij ook niet! Als je zo’n afbeelding in je artikel plaats, geef hem dan een goede naam waarin je zoekwoord terugkomt.

Stap 2: ALT-tekst van je afbeelding

In je CMS kun je bij je afbeelding ook een ALT-tekst opgeven. Zoekmachines gebruiken de ALT-tekst van jouw afbeelding om te begrijpen waar een afbeelding over gaat. Door deze goed te gebruiken, help je ook de fotozoekmachine van Google en kun je ervoor zorgen dat er ook op die manier meer bezoekers op je website komen. Zorg ervoor dat de ALT-tekst ook daadwerkelijk beschrijft wat er in een afbeelding te zien is en vul dit niet met een overload aan zoekwoorden, wat dat ziet Google als spam.

Stap 3: Gebruik subkoppen

Je hebt een mooi lang artikel over de lekkerste appeltaart recepten geschreven. Google houdt van structuur en vindt het fijn als je jouw artikel opdeelt in paragrafen en voor de verschillende delen ook subkoppen gebruikt. En in die subkoppen kun je waar mogelijk natuurlijk ook weer je zoekwoorden gebruiken. Maar zoals met alles, weg graag met mate. Je zoekwoord 92 keer terug laten komen in je artikel is niet alleen irritant voor de lezer, maar ook Google is hier geen fan van. Dit levert je eerder strafpunten op dan bonuspunten. Het moet tenslotte geen spam tekst worden.

Stap 4: Backlinks

The more te merrier. Zo ook bij backlinks. Dit zijn links van andere websites naar jouw artikel. Als veel andere sites naar jouw artikelen linken, denkt Google dat jouw site belangrijk is. Ook dat levert punten op voor SEO. Je zou dus kunnen vragen of sites een link willen plaatsen naar jouw site of artikel. Wat wel belangrijk is: vraag dit alleen aan sites die relevant zijn voor de doelgroep van jouw site. Als het over koken gaat is het niet relevant om een link op een financieel blog te laten plaatsen. 

Stap 5: Social media

Sharing is caring. Deel jouw artikel daarom ook via al jouw social media kanalen. Heb je een corporate social media account, dan ook zeker een link naar het artikel op je website hierop delen. Het principe kleine moeite, groot bereik geldt hier zeker voor.

Over de auteur

admin administrator