Vergaderen tijdens een club sandwich, een goed idee?

dooradmin

Vergaderen tijdens een club sandwich, een goed idee?

Wij als mensen functioneren beter op een volle maag. Het maakt je creatiever en productiever. Daarom is het altijd belangrijk om een volle maag te hebben voor belangrijke meetings of vergaderingen. De perfecte manier om dit te combineren is een zakelijke lunch. Hieronder lees je meer over een zakelijke lunch en de voordelen ervan. 

Rustig de tijd

Tegenwoordig zijn we steeds gehaaster in ons dagelijkse leven. Er zitten nooit genoeg uren in een werkdag om gedaan te krijgen wat we graag zouden doen. Dit kan af en toe leiden tot een gespannen sfeer tijdens vergaderingen omdat er gehaast moet worden en haastige spoed doet zelden goed! Een voordeel van een zakelijke lunch is dat je hetzelfde kunt bespreken als tijdens een vergadering op kantoor. Tijdens een lunch hoef je je alleen niet aan een strak tijdschema te houden. De sfeer is relaxt en er heerst dus niet zo’n gespannen sfeer.

Ongestoord vergaderen

Iedereen kent het wel. Je bent aan het vergaderen op kantoor in een aparte ruimte waar je geen last hebt van geluiden of andere afleidingen. Je collega’s weten dit en horen je dus niet te storen. Toch gebeurt het o zo vaak dat ze heel even snel iets moeten weten en toch binnen komen. Dit kan voor enorm veel afleiding en irritaties leiden. Tijdens een zakelijke lunch zul je hier geen last van hebben. Je kan ongestoord overleggen op een relaxte manier. Wel is het belangrijk om een goed restaurant uit te kiezen voor een zakelijke lunch. Kies bijvoorbeeld niet een restaurant uit waar de muziek erg hard staat. 

Iemand echt leren kennen

Vergaderingen op een kantoor zijn vaak formeel en gaan veelal over het te bespreken onderwerp. Je leert de andere persoon dus niet echt kennen, maar meer zijn of haar standpunten. Bij een zakelijke lunch kun je beiden leren kennen. Door de informele sfeer praat je sneller over je privé leven. Dit ervoor dat je de ander echt leert kennen. Bovenop het feit dat je de ander echt leert kennen kun je hetzelfde bespreken als tijdens een formele vergadering op kantoor. Een win-win situatie dus. 

Twijfel daarom niet langer of je nu een zakelijke lunch moet organiseren. Probeer het gewoon eens en je zult zien dat het enorm effectief kan zijn voor je netwerk en je bedrijf. 

Over de auteur

admin administrator