Dit staat er in de perfecte werkruimte

dooradmin

Dit staat er in de perfecte werkruimte

Als jij wil dat je personeel op zijn best presteert, moet je ze daar wel de mogelijkheid toe geven. Niemand presteert op zijn beste in een lege kamer, daarom zijn er een paar dingen die je moet doen om je werkruimte zo optimaal mogelijk te laten zijn.

Temperatuur

Wat belangrijk is in de perfecte werkruimte, is dat je personeel niet snel afgeleid raakt. Daarom moeten ze het niet koud of warm hebben. Uit onderzoek is gebleken dat je daarom je werkruimte, in de ideale situatie, tussen de 19 en 21 graden moet houden. Daar is nog discussie over, 18 tot 24 graden lijkt ook goed te zijn. Zorg dus dat er zowel airco als verwarming is, zodat je personeel het niet koud krijgt in de winter en niet warm krijgt in de zomer.

Bureau

‘’Een rommelig bureau betekent een rommelig hoofd’’. Dat klopt deels, maar als je met nieuwe ideeën moet komen is een rommelig bureau niet erg, misschien zelfs bevorderlijk. Maar als je lang geconcentreerd moet werken is het beter om een schoon bureau te hebben, om afleiding te voorkomen. 

Wat voor bureau er staat, moet je eigenlijk je werknemers laten bepalen. Onderzoek heeft uitgewezen dat dat het beste werkt. Doe dat nog niet met beginnende werknemers, die kunnen altijd opstappen en dan zit jij met een bureau dat je misschien niet meer nodig hebt. Werknemers die langer blijven werken en een vast contract hebben kun je dit wel aanbieden, dan is het een investering. Jouw werknemer wordt dan productiever voor de prijs van één bureau. 

Licht

Wat ook belangrijk is is het licht in de werkruimte. Heel veel licht bevordert de concentratie, als je bijvoorbeeld cijfers moet gaan analyseren moet je het licht dus zo hard mogelijk aanzetten. Als je een brainstormsessie wil houden is een schemerlicht beter. Zacht licht is goed voor de creativiteit.

Over de auteur

admin administrator